søndag 17. februar 2013

Stuen min ♥

Del 3 i "rom for rom" innleggene er Stuen.

Stuen ligger i andre etasje og har "utsikt" over alle takene i smauet med alle sine piper og gamle lykter er henger fremdeles på hushjørnene.Da vi overtok huset var det parkett på gulvet som hadde sett sine bedre dager. Det knirket og var veldig sitt og skadet. Da jeg fjernet parketten fant jeg det originale tregulvet fra da huset ble bygget (tror jeg iallefall) Det var fullt i maling og krevde en ganske så stor jobb før det kunne bli fint igjen.
Med friskt mot, malingsfjerner, pussemaskin og høy musikk satte jeg i gang med å prøve å fjerne malingen. Dette viste seg å bli et ganske så stort prosjekt så etter noen dager måtte jeg gi opp! Malingsfjerner er en ordentlig klissete jobb!
Jeg fikk kontakt med en fantastisk mann (som jeg absolutt kan anbefale). Han kom på avtalt tidspunkt og fikk pusset ned gulvet på en dag. Jeg lutet gulvet selv og det blir bare finere og finere for hver dag som går.
At gulvet er sjøtet noen plasser syntes jeg bare er sjarmerende :)

Bildene er tatt før og etter Gulvmannen Steinar og satt i gang. 

 

Den ene veggen har jeg tapetsert med den samme tapeten (fra Soreys) som på kjøkkenskapene mine. De andre veggene står nå for tur, de skal få en lys beige tapet med "avistekst" på (uten bilder) fra Borge. Gleder meg til den er i hus og jeg kan begynne!Over tv har jeg laget hyller av beisede planker og hylleknektene Ekby Bjarnum fra Ikea.
Kisten som tv står på er super oppbevaringsplass til julepynten.
Har en plan om å tapetsere høytalerene til min kjære. Må bare finne en gøy og sprek tapet først. Mye som skal gjøres i et lite hus! :)Sofaen er en klassiker fra Ikea. Syntes det er veldig fint med hvit sofa i små rom. Jeg har sydd nye trekk til sitteputene, da de er de mest utsatte for søling (og mørk blå dongri bukser som farger av). Trekket kan enkelt taes av og vaskes. Jeg vet at det hvite trekket på sofaen også kan taes av og vaskes men det er litt mer styr når trekket til putene er så trange. Disse er veldig lette å ta av og på.Ellers er gardinene fra HM Home
Koffertene fra loftet til Mormor & Bestefar
Rammene på veggen er fra en venninne
Gammelt sengetøy fra svigermor inni rammene
Kisten (sofabord) fra Georgs familie
Jern skapet fra Kremmerhuset
Puffen har Mamma strikket trekk til, til meg ♥
Krakken har Bestefar smidd ♥


Er det noe du lurer på er det bare å spørre :)10 kommentarer:

 1. Det er et herlig hus du har, og du har fått mye ut av alt sammen. Du får gi en beskjed om hvor mye tapet du skal ha. Jeg skal på kjøretur på tirsdagen.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk vennen! :) Har funne tapeten på nettet, pluss den e billigere der... Yay! :)

   Slett
 2. Regner med at den er bestilt allerede da, og at den er på vei.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp den e bestilt :) (og to andre :P)

   Slett
 3. Hei og god formiddag;)
  Sitter her med siste utgave av Bolig pluss og nyter den flotte artikkelen om deg og huset ditt;) Kjempekoselig;)
  Jeg har et spørsmål. Benken på kjøkkenet. Det står at den er laget av Ikea skuffer! Er den det? Har dere kuttet skapstammene eller? Kan du hjelpe meg? Jeg trenger en slik benk ved peisen og vedovnen på hytta!!
  Trondheim har sol og 9 minus i dag.
  Ønsker deg en fin dag;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ann-Mari!

   Så koselig at du kom på besøk på den lille bloggen min! Velig stas å komme på trykk i Bolig Pluss, så det var kjekt at du likte reportasjen! :)

   Benken i spisestuen er laget av Ikea`s Faktum serie. Jeg kjøpte skapet som heter "overskap til kjøl/frys". Det måler 60 cm bredde, 60 cm dybde og 35 cm høyde. Jeg har satt på bena Capita, som måler 10 - 11 cm. Jeg valgte skuffer istedet for skapdører, veldig greit å kunne dra ut hele innholdet i skapet. Men du kan feks og velge å ha store kurver i skapene og ikke ha dører i det hele tatt. Da blir den billigere og ;) På toppen har jeg brukt en plate på ca 1 cm tykk, samme hva slags du bruker for den vises ikke. Oppå den igjen, skumgummi (ca 7- 8 cm tykk) og stoff :) husk å stifte stoffet stramt! Jeg brukte dobbelsidig borrelås for å feste platen med madrass til benkeskapene. Da blir den enkel å skifte trekket om jeg vil det :)
   Håper du får det til og at hytten din får en flott benk snart :) Gi meg en lyd dersom det er noe mer du lurer på!

   Klem fra Julie

   Slett
  2. Hei igjen;)
   Genialt;) At jeg ikke tenkte på de skapene;))
   I dag står det en gammel divan på den plassen. Den tar for mye plass. Vi har lenge snakket om noe som egner seg til oppbevaring.

   Tusen takk skal du ha;)

   Slett
  3. Bare hyggelig :)
   Send meg gjerne et bilde når du er ferdig! :) Hadde vert sååå gøy å se!

   banesmauet@gmail.com

   Julie

   Slett
 4. Kjket med tilbakemeldinger som faktisk viser hvor mart du egentlig er.:)
  Slikt liker vi. Du er råflink enkelt og greit.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt med tilbakemeldinger uansett Vanja :)

   Klem

   Slett