torsdag 22. august 2013

Hjemmelaget sengegavl ♥


Nå har jeg endelig fått laget ferdig sengegavlen som har stått på "to do" listen min lenge.

Tenkte jeg skulle lage en liten oppskrift på hvordan jeg har gjort dette :)

 
 
1.

Startet med en finerplate i ønsket størrelse.
Min er like bred som sengen (150cm) og 125 cm høy. Selve sengen er 50 cm høy, så 75 cm av sengegavlen synes over sengen. 


2. 

Valg av trekk. Mulighetene er mange! 
Etter en opprydding i klesskapet hadde jeg mange dongribukser som jeg ikke lenger bruker.
Hadde lyst til å lage noe av de, så jeg fant frem penn, saks, laget en mal og begynte å klippe til ca 180 små ruter. Sydde rutene sammen med en grov sikksakk søm. Sydde over sømmene to ganger, så de ikke skulle rakne. Det gikk med en del tråd!

 
 
3.

 Laget en slags dyne av to bommulsstoff (samme hvilket stoff som brukes, de vil ikke synes) som jeg stiftet fast til baksiden av finerplaten. "Dynen" har åpning nede på begge sider, for å kunne stappe inn fyll og er litt større enn det som vil synes av sengegavlen (nederste del er altså bare finerplate) Brukte fyllet til 6 vanlige "pynteputer" fra Ikea, og stiftet igjen åpningene når jeg var fornøyd med fyllet.


 
 4.

 Deretter stiftet jeg fast lappeteppet til sengegavlen. Pass på at du strammer godt, men ikke for mye :)


 5.

Jeg ville ha knapper på gavlen. Fant noen store orange knapper og valgte derfor bare to stk. Velger du mindre størrelse på knappene kan du gå for flere knapper. Disse fester du ved å måle deg ut hvor du vil ha de, og borrer et lite hull på baksiden av finerplaten. Ta en lang nål (kjøpte min på panduro og den er ca 15 cm lang) og en tykk tråd som du gjerne legger dobbel eller trippel og stikk den gjennom fra baksiden. Det er litt vanskelig å treffe hullet når du skal tilbake, men det går fint med litt tålmodighet :) 
Jeg syr bare en gang gjennom hullet, derfor dobbel eller trippel tråd. På baksiden legger du en spiker eller lignende over hullet og knytter tråden med spikeren som stopper. 6.

Nå er det bare å sette sengegavlen på plass bak sengen :) 
Min hviler på gulvet, men jeg har også festet to små beslag til den som igjen er festet til veggen.


 
 Nå er det bare å lene seg godt tilbake og nyte det du har laget :) 

Jeg er iallefall veldig fornøyd med min!

 
 Hva synes du? :)
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar